Порошенко звільнив міністра оборони Полторака з військової служби та нагородив орденом

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Порошенко звільнив міністра оборони Полторака з військової служби та нагородив орденом

Facebook / Степан Полторак

Президент Петро Порошенко звільнив міністра оборони, генерала Степана Полторака з військової служби, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Степан Тимофійович Полторак подав відповідний рапорт, і я, чесно кажучи, з дуже важким серцем цей рапорт прийняв — про звільнення генерала армії України Полторака Степана Тимофійовича з військової служби», — сказав Порошенко на урочистостях з вшанування українських військових.

Порошенко зазначив, що за новим законодавством Міністерство оборони з 1 січня 2019 року має очолювати цивільний, і Полторака звільнили зі служби, щоб він міг залишитися міністром.

«Цінуючи... внесок Степана Полторака у відродження Збройних сил України, а до цього — відновлення і становлення Національної гвардії України, я прийняв рішення, щоб він продовжив керівництво оборонним відомством вже у статусі цивільного міністра», — сказав президент. Порошенко також нагородив міністра орденом Богдана Хмельницького I ступеня.

Полторак закінчив Орджонікідзевське вище військове командне училище та Військову академію Збройних сил України. Він служив в армії та у внутрішніх військах з 1983 року. Міністр зазначив, що хоч і завершив службу в армії, але «не завершив своє служіння українському народові».

«Сьогодні у моєму житті надзвичайна подія — я завершую свою службу в ЗС України. Але я точно не закінчую служіння українському народові. 35 років мого життя — воно було непростим, але дуже яскравим та щасливим», — написав він у Facebook.

Полторак подякував президенту за те, що він «створив нову армію», яка стала гарантом суверенітету та незалежності України, і відновив повагу до військової служби та її престиж. «Я дякую усім солдатам, сержантам, офіцерам, генералам, службовцям, із якими я проходив службу, особливо за останні важкі чотири роки, за вашу мужність, героїзм, патріотизм, за вашу самовідданість. Для мене велика честь служити разом із вами», — додав міністр.

Полторак пишається тим, що він — «міністр оборони найкращої армії із найкращими військовими».