Зникнення журналіста Хашоггі: медіа та спікери бойкотують економічний форум в Саудівській Аравії на знак протесту

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Зникнення журналіста Хашоггі: медіа та спікери бойкотують економічний форум в Саудівській Аравії на знак протесту

Пресслужба президента російської федерації

Шість великих світових ЗМІ та низка спікерів відмовилися брати участь в економічному форумі Future Investment Initiative в Саудівській Аравії після зникнення колумніста газети The Washington Post Джамаля Хашоггі в Стамбулі. Про це пише CNN.

Участь у форумі відмовилися брати більшість інформаційних спонсорів: американські CNN, CNBC, The New York Times і Bloomberg, британське видання Financial Times і японське Nikkei. Висвітлювати конференцію поки не заперечує US Media Group LLC, яка минулого року підписала контракт з Саудівської Аравією про створення мережі мовлення про фінанси арабською мовою. Також інформаційними спонсорами залишаються Al Arabiya, яку фінансує Саудівська Аравія, і Fox Business Network. Представники останньої заявили, що «тримають ситуацію на контролі».

Серед спікерів, які вже скасували виступи на «Давосі в пустелі», голова Viacom Боб Бэкиш, очільник Uber Дару Хосровшахі, венчурний інвестор Стів Кейс, власник видання Los Angeles Times Патрік Сун-Шонг, представник керівництва HP Джоанна Поппер.

Популярний саудівський журналіст і колумніст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня, після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Туреччині. Він вирушив туди по документи про розлучення. Саудівська Аравія наполягає, що журналіст вийшов з консульства, проте влада Туреччини стверджує, що у них є докази вбивства Хашоггі.