Футбольний клуб «Челсі» збирається відправляти фанів-расистів на примусові екскурсії в Аушвіц

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Британський футбольний клуб «Челсі» хоче відправити своїх фанатів, які пропагують расизм, на освітні курси в концентраційний табір Аушвіц, пише The Guardian.

Зазвичай фанам, яких звинуватили в расизмі, забороняють відвідувати матчі британської премʼєр-ліги на строк до трьох років. Однак представники «Челсі» вважають, що поїздки в концтабір могли б стати альтернативою заборони. «Якщо ви просто забороните щось людям, ви ніколи не зміните їх поведінки. А такий підхід надасть їм можливість зрозуміти, що вони зробили, і змусить їх поводитись краще», — зазначив президент «Челсі» Брюс Бак.

У квітні клуб вже направляв делегацію на щорічний «Марш життя», а в червні 150 співробітників і вболівальників «Челсі» зʼїздили в концтабір на один день. Цю ініціативу активно просуває власник клубу — російський бізнесмен Роман Абрамович, єврей за національністю. Організації вболівальників «Челсі» підтримують цю пропозицію. У британській Федерації футбольних уболівальників розраховують, що інші клуби приєднаються до цієї ініціативи.