На ракеті «Союз» із космонавтами двигуни вимкнулися після старту. Екіпаж приземлився в Казахстані

Автор:
Олена Мельник
Дата:

На ракеті «Союз» з росіянином і американцем на борту аварійно вимкнулися двигуни другого ступеня. НП сталася після старту, повідомляє Інтерфакс із посиланням на джерело.

Аварійна капсула ракети «Союз» з космонавтами Олексієм Овчиніним (Росія) і Ніком Хейгом (США) приземлилася в Казахстані.

YouTube / NASA

Що сталося?

Аварія сталася на 119-й секунді під час відділення бічних блоків першого ступеня від центрального блоку другого ступеня.

«Потім спрацював аварійний маяк, корабель розділився на відсіки й випустив парашут», — сказало джерело агентства.

За його словами, спусковий апарат корабля «Союз МС-10» приземлився за 20—25 км від міста Жезказган в Казахстані, екіпаж травм не отримав. Літак Ан-12 десантує рятувальну групу до місця посадки. Чотири вертольоти Мі-8 Центрального військового округу з рятувальниками та медиками на борту піднялися з аеродромів Жезказгана, Байконура і Караганди для пошуку екіпажу.

Міжнародна експедиція на російському пілотованому кораблі «Союз МС-10» вирушила з космодрому Байконур уранці 11 жовтня. Корабель повинен був досягти Міжнародної космічної станції за шість годин.

Астронавти планували провести серію експериментів на МКС, у тому числі вперше виростити тканини на орбіті з використанням 3D-біопринтера.