В Одесі піцерії заплатять понад 100 тисяч штрафу за пісню Монатіка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Одесі власник мережі закладів «Італійський квартал» сплатить 104 тис. грн штрафу за нелегальне використання музики співака Монатіка та кількох інших виконавців. Таке рішення ухвалив господарський суд Одеської області, повідомляє Українська ліга авторських і суміжних прав.

Компенсації за порушення майнових авторських прав виплатять піцерії Capital Grill House (32 тис. грн), Casa Italia (48 тис. грн) та «Белла Італія» (24 тис. грн). Також у суді розглядаються позови до піцерії «Італійський квартал» та ресторану «Венеція», які входять у мережу.

Судові позови подала «Організація колективного управління авторськими та суміжними правами» в інтересах кількох компаній. В оштрафованих закладах мережі ресторанів звучали пісні кількох виконавців: «Кружит» (MONATIK), «Булочка» (Солоха), “Мama” (Jonas Blue Feat. William Singe), “You Don’t Know Me” (Jax Jones Feat. RAYE), “Wrecking Ball” (Miley Cyrus), “Fast Car” (Jonas Blue Feat. Dakota). Зазначається, що у піцерій не було підтверджень виплати роялті (платежі за користування) і ліцензії, яка надає право на публічне виконання цих музичних творів.

Раніше суд оштрафував на 223 тис. грн піцерію у Києві, яка незаконно використовувала пісню Монатіка.