Вночі: Україна виборола перше «золото» на Юнацькій Олімпіаді, Трамп вирішив не звільняти замгенпрокурора Розенстайна, а фільм «Донбас» внесли до списку претендентів на «Оскар»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Україна виборола перше «золото» на Юнацькій Олімпіаді

Київська фехтувальниця Катерина Чорній стала чемпіонкою літніх юнацьких Олімпійських ігор в Буенос-Айресі (Аргентина) в індивідуальному турнірі шпажисток. На шляху до фіналу українка обіграла Тамілу Мурідову з Казахстану (15:10), угорку Кінгу Декані (14:13), чешку Вероніку Белешову (15:11), здобувши у вирішальному поєдинку вольову перемогу над Кайлін Сінь Ян Се з Гонконгу — 11:9 (0:0, 2:5, 9:4).

У Венесуелі підозрюваний у замаху на Мадуро наклав на себе руки

iz.ru

Венесуельський опозиційний політик Фернандо Альбан Салазар, підозрюваний у невдалому замаху на президента країни Ніколаса Мадуро, вчинив самогубство після того, як його доставили до штаб-квартири Боліваріанської служби національної розвідки. Інформацію про це підтвердив генеральний прокурор республіки Тарек Вільям Сааб. За словами генпрокурора, опозиціонер попросив відпустити його в ванну кімнату і, прийшовши туди, наклав на себе руки. Опозиціонер 8 жовтня мав постати перед судом.

Трамп вирішив не звільняти замгенпрокурора, який обговорював можливість його відставки

internet education foundation / flickr

Президент США Дональд Трамп не буде звільняти заступника генпрокурора Рода Розенстайна, який, за повідомленнями ЗМІ, обговорював спосіб відправити главу держави у відставку. 8 жовтня Трамп і Розенстайн розмовляли впродовж 45 хвилин на борту президентського літака. Згодом американський президент заявив, що у них була «дуже хороша розмова». Трамп також підкреслив, що краще пізнав Розенстайна і що у них склалися гарні стосунки.

Український фільм «Донбас» внесли до списку претендентів на «Оскар»

Американська кіноакадемія оголосила список країн, що пройшли кваліфікацію на участь у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою». Цього року це 87 країн. Україна бере участь із фільмом Сергія Лозниці «Донбас». Номінантів оголосять на церемонії 22 січня.