«Невадо, вибач, Вегасе, пробач». Нурмагомедов вибачився за бійку після поєдинку, але може втратити чемпіонський пояс

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
«Невадо, вибач, Вегасе, пробач». Нурмагомедов вибачився за бійку після поєдинку, але може втратити чемпіонський пояс

Stephen McCarthy / Sportsfile via Getty Images

Переможець сьогоднішнього бою за звання чемпіона світу в ММА Хабіб Нурмагомедов вибачився за бійку після бою з ірландцем Конором Макгрегором. Про це він заявив під час прес-конференції, яку провели відразу після змагання на офіційному каналі UFC в YouTube.

Що сказав Хабіб?

Хабіб зʼявився на ній у національному головному уборі — папасі та з поясом UFC, які демонстративно поклав перед собою на стіл. Боєць пояснив свою поведінку тим, що противник та його група підтримки ображали його країну, сімʼю, релігію.

«Насамперед я хотів би вибачитися перед Атлетичною комісією штату Невада. Я знаю, що це не найкращий мій бік. Я вистрибнув з клітки, тому що він говорив про мою релігію, мою країну та батька», — сказав Хабіб.

Він додав, що медіа зараз перетворило ММА в «бульварний» спорт, а він насправді потребує поваги, і ще раз вибачився перед Невадою і Вегасом.

«Медіа трохи змінили ММА. Це спорт, який вимагає поваги, а не бульварних розмов. Це дивно, коли люди зачіпають особисті речі. Ви не можете говорити про релігію чи національність, для мене це дуже важливо. Пробач, Невадо, пробач, Вегасе», — закінчив Нурмагомедов.

Що говорить UFC?

На цій же прес-конференції голова Абсолютного бійцівського чемпіонату (UFC) Дейна Уайт відмовився від гарантій того, що Нурмагомедова не позбавлять чемпіонського поясу через бійку в залі.

«Я не можу на 100% сказати, що у Хабіба не відберуть пояс. Ми підкоряємося комісії штату Невада, і я впевнений, що вона ухвалить жорстке рішення. Він повинен переживати через неї, а не через мене. У Хабіба проблеми», — заявив Вайт.

Що зробила Атлетична комісія штату Невада?

Атлетична комісія штату Невада поки заморозила виплату $2 млн (55 млн 990 тис. грн) гонорару Хабібу Нурмагомедову за бій з Конором Макгрегором. Спочатку комісія планувала затримати виплату $3 млн гонорару останньому. Проте її керівник переглянув запис інциденту та відмовився від такого рішення.

Нагадаємо, після бою Нурмагомедов перестрибнув огорожу й пішов битися в залу. Охоронці ледь змогли розборонити cутичку, а Макгрегора відвели в приміщення під трибуною.

Перед оголошенням переможця глава UFC Дейна Вайт сказав Нурмагомедову, що не буде вручати йому чемпіонський пояс перед публікою, тому що це може спровокувати нову сутичку.