Шарля Азнавура поховали неподалік Парижа. У Вірменії оголошено траур

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

У французькій комуні Монфор-лʼАморі, за 40 кілометрів від Парижа, пройшов похорон французького співака й актора Шарля Азнавура. В цій комуні розташований сімейний склеп виконавця, повідомляє France Info.

На похорон співака запросили близько 150 осіб. У Монфор-лʼАморі траурна процесія вирушила з Парижа, де напередодні пройшла церемонія прощання з Азнавуром. На прощанні в Будинку Інвалідів були присутні перші особи Франції та Вірменії, зокрема Еммануель Макрон і Нікол Пашинян.

На прощальну церемонію прийшли також колишні президенти Франсуа Олланд і Ніколя Саркозі, політики, дипломати, діячі мистецтва, кіно.

У день похорону Азнавура у Вірменії оголосили траур. В Парижі глава Вірменської Апостольської церкви Гарегін II провів помінальну службу в церкві, де хрестився та вінчався співак. На ній був присутній премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Французький співак, композитор і актор вірменського походження Шарль Азнавур помер у своєму будинку на півдні Франції в ніч на понеділок, 1 жовтня. Йому було 94 роки. Він написав понад 1300 пісень, зіграв у 60 фільмах, тираж його дисків перевищив 200 мільйонів. Був удостоєний вищих державних нагород Франції та Вірменії. За результатами опитування журналу Time і CNN 1998 року визнаний найкращим естрадним виконавцем XX століття.