Нідерланди звинуватили Росію у спробі зламати систему Організації із заборони хімзброї та вкрасти документи щодо MH17. Підозрюваних вислали

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада Нідерландів звинуватила співробітників Головного розвідувального управління Генштабу ЗС Росії в спробі зламати систему Організації із заборони хімічної зброї, повідомляє Reuters.

Міністр оборони Нідерландів Анка Бейлевельд на прес-конференції закликала Росію припинити свою киберактивність, яка спрямована на «підрив» західних демократій.

Телеканал NOS повідомляє, що хакери намагалися проникнути у систему шляхом зламу мережі WI-FI. Видання додає, що чотирьох підозрюваних у цьому злочині голландська влада вислала ще у квітні.

NOS додає, що їх також підозрюють у спробі вкрасти документи, які стосуються розслідування катастрофи MH17. У одного з ГРУшників знайшли ноутбук, який раніше використовувався для кібератак на прокуратуру і поліцію Малайзії. Спеціалісти цієї країни беруть участь у розслідуванні авіакатастрофи в Донецькій області.

У четвер влада Великої Британії звинуватила ГРУ в «безглуздих» кібератаках в усьому світі, від яких страждає й сама Росія.