Науковці: Марихуана шкодить мозку підлітків більше за алкоголь

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Канадські вчені вважають, що вживання марихуани шкодить мозку підлітків більше за алкоголь. Наркотик впливає на навички мислення, памʼять та поведінку. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Монреаля, пише ВВС .

Вчені протягом чотирьох років спостерігали за 3 800 дітьми віком від 13 років. Підлітки з 31 канадської школи раз на рік надавали інформацію про вживання ними наркотиків та алкоголю. Їхні когнітивні навички перевіряли в школі за допомогою компʼютерних тестів.

Дослідження виявило, що негативний ефект від марихувани довготриваліший, ніж від споживання алкоголю. Проте виявилося, що більшість підлітків надають перевагу саме алкоголю.

«Вживання наркотику визнали тільки 28% підлітків, тоді як у вживанні спиртних напоїв — принаймні час від часу — зізналися 75% опитаних», — йдеться в повідомленні.

Під час або після вживання марихуани зростала кількості помилок школярів у когнітивних тестах. Також це негативно вплинуло на короткочасну пам’ять, здатність будувати логічні ланцюжки та контролювати поведінку.

Дедалі більше концернів і компаній зі світовим імʼям починають цікавитися конопляною галуззю та способами її використання у своєму бізнесі та виробництві. Так, американський виробник пива Constellation Brands інвестує $4 млрд в канадську компанію Canopy Growth — одного з найбільших виробників продуктів і напоїв, що містять канабіс.

А нещодавно і Coca-Cola заявила, що планує розширити асортимент продуктів за рахунок марихуани.