Прокуратура прийшла з обшуками до голови Держрезерву. Двері в квартиру розрізали болгаркою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура підозрює голову Державного агентства резерву Вадима Мосійчука в нанесенні збитків державі на 6 млн грн, написав в Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, голова Держрезерву в 2017 році вирішив перемістити зерно з Харківської до Черкаської області. Він пояснив це тим, що зерно можна втратити через «близькість АТО».

Луценко зазначив, що ці дії завдали державі збитків на 6 млн грн. Працівники прокуратури провели обшук у чиновника. Судячи з фото, яке додав генпрокурор, двері в квартиру голови Держрезерву розрізали болгаркою.

У кінці серпня 2016 року колишній міністр економіки Айварас Абромавічус заявив, що інвентаризація Держрезерву виявила крадіжку 250 тис. тонн зерна, десятків тисяч тонн палива, а також понтонних мостів — всього на суму близько 28 млн. грн. Після цього Кабмін призначив розслідування стосовно голови агентства. Мосійчук обіймає цю посаду з червня 2015 року. До цього він працював гендиректором компанії з управління активами «Райффайзен Аваль».