У Греції затримали українське судно з нелегальними мігрантами. Трьох українців арештували

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Греції затримали судно під українським прапором і трьох українців-членів екіпажу. Про це повідомив заступник директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, передає «Інтерфакс-Україна».

«Берегова охорона грецького міста Патра повідомила про затримання судна під українським прапором і його екіпажу — трьох українців — за підозрою в перевезенні нелегальних мігрантів», — сказав він.

За його словами, триває слідство. Консульство вживає необхідні заходи щодо цієї справи.

Раніше грецька щоденна газета Ekathimerini повідомила, що 2 жовтня патрульний катер затримав судно під українським прапором. На його борту перебували 65 мігрантів. За звинуваченням в нелегальному перевезенні мігрантів правоохоронці заарештували трьох іноземних громадянин 32, 30 та 37 років. Крім того, заарештували ще двох підозрюваних: 36-річного грека і 37-річного іноземця — водіїв вантажівки, які очікували мігрантів на березі. Громадянство затриманих іноземців не вказувалося.

Всього за останні кілька років, за інформацією МЗС, у грецькі вʼязниці за перевезення незаконних мігрантів потрапили півтори сотні громадян України. Деяких з них засудили до більше 600 років увʼязнення. За словами рідних і адвокатів, велика частина засуджених скоювала злочин несвідомо чи під примусом. На таку роботу в Туреччині українців вербують найчастіше в областях, які мають вихід до моря.

Одним з найбільш резонансних став суд в Греції над учасниками івано-франківської групи Familia Perkalaba. 20 липня музиканти Сергій Шваюк і Петро Литвинчук отримали по 180 років вʼязниці за незаконне перевезення нелегалів.