У Путіна спростували чутки щодо обміну Сенцова на росіян, заарештованих у США

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У Путіна спростували чутки щодо обміну Сенцова на росіян, заарештованих у США

ТАСС

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив радіостанції «Говорит Москва», що йому нічого не відомо про плани щодо обміну українського режисера Олега Сенцова на росіян, заарештованих у США.

«Ні. Нічого не відомо», — сказав він.

Напередодні російська «Новая газета» з посиланням на свої джерела написала, що Москва нібито має намір обміняти політвʼязня Олега Сенцова на засуджених у США росіян Віктора Бута, Костянтина Ярошенка та заарештовану Марію Бутіну та готова щодо цього вести переговори з Вашингтоном.

Костянтин Ярошенко — російський льотчик, засуджений у США до 20 років вʼязниці за контрабанду наркотиків. Він повністю заперечує винуватість і вважає свій арешт провокацією, а справу — сфабрикованою.

Віктор Бут — російський бізнесмен, у 2012 році засуджений у США до 25 років вʼязниці за торгівлю зброєю та підтримку тероризму.

Марія Бутіна — російська активістка, голова правління організації «Право на зброю». Її арештували в США за звинуваченням у злочинній змові з метою функціонування як іноземного агента без належної реєстрації в Мінʼюсті. Тобто слідство вважає, що вона незаконно лобіювала в цій країні інтереси Росії.

28 вересня Олега Сенцова перевезли з колонії Лабитнангі в міську лікарню «для планового обстеження». Він голодує вже 142-й день, вимагаючи від Кремля звільнити всіх українських політвʼязнів. У мережі зʼявилося фото виснаженого Сенцова на огляді в лікаря.