Суд дозволив екс-голові ДФС Насірову зняти електронний браслет. САП звинувачує поліцію в поганому контролі за тим, щоб він його носив

Дата:
Суд дозволив екс-голові ДФС Насірову зняти електронний браслет. САП звинувачує поліцію в поганому контролі за тим, щоб він його носив

Сироткіна Анастасія / УНІАН

Шевченківський районний суд Києва дозволив колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову не носити електронний браслет. Про це повідомляє в Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У пʼятницю відбулося судове засідання по справі Насірова і керівника департаменту Фіскальної служби. Звинувачення просило продовжити термін дії покладених на обвинувачених зобовʼязань. В підсумку суд задовольнив у повному обсязі клопотання щодо керівника департаменту ДФС. Щодо Насірова — частково: йому дозволили не носити електронний браслет.

САП заявила, що незадоволена тим, як Національна поліція виконувала свої обовʼязки і стежила за тим, чи носить Насіров браслет. За даним фактом САП написала лист в Генпрокуратуру з проханням почати перевірку.

Наприкінці серпня суд залишив Насирову запобіжний захід у розмірі 100 млн грн застави.

Романа Насірова затримали на початку березня 2017 року детективи НАБУ. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 100 млн грн. Насірова також відсторонили від посади керівника ДФС.

10 листопада 2017 року САП передала до суду обвинувальний акт стосовно Насірова. На думку слідчих, в період з травня по березень 2015 2016 року він дозволив компаніям, задіяним у «газовій схемі» народного депутата Олександра Онищенка, розстрочку платежів з ренти за користування надрами — на загальну суму 2,019 млрд грн.

У січні цього року Міністерство фінансів направило в уряд подання про звільнення Насірова, 31 січня Кабінет міністрів звільнив його. Насіров вважає це незаконним.