Фотосесія дівчат в Одесі: поліція розпочала провадження за статтею про виготовлення порнографії

Дата:
Фотосесія дівчат в Одесі: поліція розпочала провадження за статтею про виготовлення порнографії

Facebook / Аліна Степанець

Одеська поліція почали перевірку фотосесії, у якій брали участь 12-річні дівчата в нижній білизні, передає УНІАН.

За словами начальника ГУ Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, цю інформацію їм підтвердив один з фахівців Одеської ОДА. У зйомках взяли участь маленькі мешканки Одеси, батьки яких заплатили за неї організаторам.

Зараз призначили низку експертиз, вони повинні встановити, чи є в цих фотографіях ознаки порушення прав дітей або ознаки порнографії. Провадження розпочали за ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографії) Кримінального кодексу України.

Головін додав, що якщо провину батьків чи організаторів фотосесії доведуть, їх притягнуть до відповідальності. Він також не виключає, що поліція може почати кримінальне провадження за фактом незаконної трудової експлуатації.

Також, за словами Головіна, підрозділ з боротьби з торгівлею людьми перевіряє, чи були, зокрема, фотограф або дизайнер «у чомусь помічені».

На початку тижня стало відомо, що в Одесі в межах Тижня моди відбулася фотосесія, для якої 12-річним дівчаткам створили образи паризьких куртизанок. Дітей одягли в нижню білизну для реклами бренду ALLA FRENKEL.