СБУ ініціювала перевірку NewsOne через використання в ефірі фраз «партія війни» і «братовбивча війна»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
СБУ ініціювала перевірку NewsOne через використання в ефірі фраз «партія війни» і «братовбивча війна»

Борисовський Євген / УНІАН

Служба безпеки вимагає від Національної ради з питань телерадіомовлення перевірити телеканал NewsOne через використання в ефірі фраз «партія війни» і «братовбивча війна». Про це йдеться в листі Нацради у відповідь на запит «Українських новин».

Зокрема, в СБУ розцінюють як кліше російської пропаганди почуті в ефірі словосполучення «партія війни», «партія миру», «братовбивча війна», «механізм розколу православʼя» і «світ не визнає Росію агресором».

Також в СБУ стверджують, що ведучі програм телеканалу Руслан Коцаба, Вʼячеслав Піховшек і Євген Червоненко допускали в період з 31 серпня по 16 вересня 2018 року в ефірі різних програм мовника висловлювання, які «містять ознаки прихованого заклику до агресивних дій і програмування агресивної поведінки глядачів» і суперечать вимогам українських законів «Про інформацію» та «Про телебачення і радіомовлення».

Українські Новини

Українські Новини

Українські Новини

20 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку NewsОne за скаргою СБУ. Нацрада перевірить NewsOne, щоб зʼясувати, чи дотримується супутниковий телеканал норм чинного українського законодавства, і після цього прийме відповідне рішення.

Нагадаємо, Нацрада вже перевіряла канал у січні 2018 року за пропагандистські висловлювання щодо Революції гідності, а також за популяризацію Збройних сил Росії. Перевірку призначили на підставі запиту групи народних депутатів і звернення СБУ.