«Хай подумає про дітей». Політв’язень Клих закликав Сенцова перестати голодувати

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Український політвʼязень Станіслав Клих, якого засудили в Росії до понад 20 років колонії, написав листа режисеру Олегу Сенцову і закликав його припинити голодування. Про це повідомила його мати Тамара Клих, яка мала триденне побачення з сином у російській в’язниці, передає «Українська правда».

«Стас Сенцову написав листа. Я його взяла, вишлю і Людмилі Денісовій [українському омбудсмену] передам на словах його заклик… Сказав: “Мамо, скажи Денисовій, хай передасть, щоб він перестав голодувати. Ми розуміємо, що він за всіх [голодує], і ми його не осудимо, якщо його звільнять одного, бо в нього двоє дітей, ще й, кажуть, один хворий. Хай подумає про дітей і не голодує”», — переказала Тамара Клих слова сина.

За словами жінки, у своє звільнення Станіслав не вірить.

«Не вірить ні в яке звільнення. Абсолютно», — сказала вона.

Також Тамара Клих розповіла, що її син виглядає трохи краще, але постійно скаржиться на біль у серці, нирках і ногах. За її словами, на самопочуття її сина могли вплинути також і ліки, що йому кололи в лікарні. Жінка додала, що син з того моменту, як тільки його привезли до в’язниці у Верхньоуральську, сидить в камері-одиночці.

У серпні 2015 року Сенцова засудили в РФ до 20 років колонії суворого режиму за підготовку теракту. Свою провину режисер не визнав, а 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських вʼязнів, яких незаконно утримують в РФ з політичних причин.

За словами режисера, він буде голодувати, поки не звільнять 64 українців. Родичі та адвокати Сенцова заявляють про серйозне погіршення його здоровʼя.