Євросоюз виділив Україні €50 млн кредиту на розширення доріг

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Євросоюз виділив Україні €50 млн кредиту на розширення доріг

Larisa-K / Pixabay

Європейський інвестиційний банк вирішив виділити Україні €50 млн кредиту на інфраструктуру «Укрзалізниці» та «Укравтодору». Про це повідомляють «Українські Новини».

Кошти спрямують на розширення доріг в європейських транспортних мережах. Повна вартість проекту складає €110 млн. Йдеться про проекти малої транспортної інфраструктури обʼємом до €20 млн.

У серпні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що з шести тисяч мостів, що перебувають на балансі «Укравтодору», тисяча — в аварійному стані, ще 2,5 тисячі потребують ремонту. У цьому році передбачено капітальний ремонт 45 мостів в рамках програми відновлення мостової інфраструктури України. На це витратять 2,3 млрд грн. В цілому, за словами Омеляна, програма відновлення мостів до 2022 року передбачає інвестиції в розмірі $1 млрд, тобто 25 млрд грн.

В Україні 27 вересня змінилися правила паркування автомобілів . Набув чинності закон, який повинен допомогти ліквідувати стихійні парковки, вводить фото - і відеофіксацію порушень, а також дозволяє поліції евакуювати автомобілі, що перешкоджають руху транспорту. Крім того, поліцейські інспектори з паркування почнуть штрафувати водіїв-порушників. Штраф буде виписуватися в 20-кратному розмірі від тарифу на майданчику.