Вночі: британські спецслужби встановили третього отруйника Скрипалів, у Нідерландах запобігли масштабному теракту, а Ілона Маска звинуватили в шахрайстві

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Великобританії встановили третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Jack Taylor/Getty Images

У Великобританії контррозвідувальна поліція та служби безпеки встановили особу третього підозрюваного, який причетний до отруєння колишнього співробітника ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері у березні цього року. За даними The Telegraph, третій підозрюваний — агент російської військової розвідки. Його імʼя не називають. Імовірно, він допоміг спланувати атаку перед тим, як нервово-паралітичну речовину «Новачок» завезли на територію країни. Зазначається, що він міг передавати інформацію про екс-співробітника ГРУ.

У Нідерландах запобігли масштабному теракту, затримано сім підозрюваних

У Нідерландах поліція затримала сімох підозрюваних у підготовці серії терактів. Спецоперація проводилася в містах Аргем і Верт. У затриманих вилучили гранати, автомати АК47 і матеріали для виготовлення бомби. Трьох підозрюваних раніше затримували за спробу виїхати за кордон, щоб воювати на боці ісламістських збройних формувань. Лідером групи вважають 34-річного жителя Арнема іракського походження. Вік інших затриманих коливається від 21 до 34 років. Зловмисники планували здійснити теракт за допомогою смертників з автоматичною зброєю, а також підірвати в іншому місці автомобіль.

В США Ілона Маска звинуватили в шахрайстві

David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Комісія з цінних паперів і бірж США відкрила справу стосовно голови Tesla Ілона Маска. Мільярдера звинувати в шахрайстві з цінними паперами і в тому, що він ввів інвесторів в оману, коли повідомив, що може викупити акції Tesla з ринку по $420. Позов проти Маска подали до суду в нью-йоркському Манхеттені. Звинувачення на свою адресу Маск назвав несправедливими і заявив, що він «завжди діяв в інтересах правди, відкритості та інвесторів». «Факти покажуть, що я в цих питаннях ніколи не йшов на компроміси», — заявив він.

Посольство Росії заявило про «хуліганську акцію» біля торговельного представництва РФ в Києві

Wikipedia

Посольство Росії в Україні повідомило про «хуліганську акцію» біля будівлі торговельного представництва країни у Києві. Невідомі закинули димові шашки на територію установи, розмалювали огорожу будівлі образливими написами та пошкодили автомобілі російських дипломатів. Зазначається, що поліцейські і нацгвардійці, які прибули на місце події, не вживали ніяких заходів. Через це посольство направило ноту протесту у Міністерство закордонних справ України. Росіяни звинувачують в акції «радикалів-націоналістів».

В Японії через тайфун «Трамі» скасували майже 200 авіарейсів

People in the rain / Getty Images

У Японії через наближення тайфуну «Трамі» скасували 198 авіарейсів. Метеорологи називають тайфун дуже сильним, наразі він наближається до японського острова Окінава. Очікується, що лихо обрушиться на захід країни, зокрема на місто Амамі в префектурі Кагосіма, 30 вересня. Внаслідок цього прогнозують сильні дощі і шторм, опади 80 мм. За даними метеорологів, зараз швидкість вітру в центрі тайфуну сягає 45 м/с.