Підозрюваний у вбивстві «Сармата» визнав свою провину. Розповів, хто замовник і як скоював злочин

Дата:
Підозрюваний у вбивстві «Сармата» визнав свою провину. Розповів, хто замовник і як скоював злочин

Підозрюваний у вбивстві бердянського активіста та ветерана АТО Віталія Олешка (позивний «Сармат») зізнався, що вчинив злочин на замовлення власника ресторану «Мохіто» в Бердянську, пише «Інтерфакс-Україна».

Підозрюваний розповів, що в травні-червні він разом з дружиною відпочивав у Бердянську та знімав житло в готелі «Євро», де познайомився з замовником. Пізніше новий знайомий подзвонив йому й попросив допомогти «провчити одну людину», зокрема, «простреливши сідниці». За це бізнесмен пообіцяв фінансову допомогу в розвитку будь-якого бізнесу підозрюваного.

Потім замовник і виконавець домовилися, що той приїде в Бердянськ 29 липня для обговорення деталей. На зустрічі підприємець передав йому пакет з обрізом мисливської рушниці та вісьма патронами. Крім того, показав будинок Олешка й розповів про його графік, показав фотографію.

31 липня виконавець рушив до будинку активіста. Незабаром туди приїхав Олешко з кількома чоловіками, після чого підозрюваний дістав обріз із двома патронами й попрямував до будинку, де зчинив стрілянину.

Після цього виконавець злочину поїхав з друзями в напрямку Дніпра. Він подзвонив замовнику й повідомив, що виконав завдання. Останній попросив його подзвонити, коли буде вдома, але в Василівці (Запорізька обл.) виконавця разом зі знайомими затримала поліція.

Олешка застрелили з обрізу мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали пʼятьох підозрюваних у вбивстві ветерана — чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного — в Бердянську.