У Йоркширі відбувся допремʼєрний показ нового сезону «Доктора Хто». Ось що в ньому буде

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
У Йоркширі відбувся допремʼєрний показ нового сезону «Доктора Хто». Ось що в ньому буде

Twitter / Doctor Who Official

У місті Шеффілд (Йоркшир, Великобританія) пройшов допремʼєрний показ першого епізоду одинадцятого сезону фантастичного серіалу «Доктор Хто», пише The Guardian.

Серіал «Доктор Хто» йде на британському телебаченні вже 55 років. Його головний герой — інопланетянин Доктор з раси Володарів часу. Він подорожує на своєму космічному кораблі «Тардіс» у просторі і часі в компанії супутників, велика частина яких зазвичай з Землі.

Новий сезон «Доктора Хто» викликав бурхливі дискусії серед фанатів задовго до премʼєри: вперше в історії серіалу головну роль зіграє жінка — Джоді Уіттакер. Сама вона родом з Йоркширу, місцевий акцент стане особливістю і Доктора в її виконанні. Можливо, тому і премʼєру нового сезону провели в цьому регіоні.

Джоді Уіттакер на презентації нового сезону «Доктора Хто».

Twitter / DoctorwhoIntoTheVortex ‏

У першому епізоді — «Жінка, яка впала на Землю» — новий Доктор буде за традицією дезорієнтований після регенерації [сюжетний хід, за допомогою якого змінюють акторів]. Майже половину епізоду Уіттакер проведе в одязі Пітера Капальді, попереднього виконавця головної ролі.

У першому ж епізоді представлять не тільки Доктора, але й трьох нових персонажів: Грема (Бредлі Уолш), Райана (Тозін Коул) та Ясмін (Мандип Гілл).

Twitter / Doctor Who Official

Twitter / Rhys Parton

Епізод триває близько години. Доктор зіткнеться з інопланетною загрозою, прийме кілька несподіваних рішень і скаже фірмову промову — як данину повазі 55-річній історії серіалу.

Премʼєра нового сезону «Доктора Хто» відбудеться у неділю, 7 жовтня о 18:45 [20:45 за київським часом] на каналі BBC One.