Трамп відмовився зустрітися з премʼєром Канади в ООН через «погану поведінку» на переговорах

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Трамп відмовився зустрітися з премʼєром Канади в ООН через «погану поведінку» на переговорах

Chip Somodevilla / Getty Images

Президент США Дональд Трамп відмовився особисто зустрітися з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо під час Генеральної Асамблеї ООН. Про це американський лідер сказав на прес-конференції в Нью-Йорку, повідомляє Reuters.

Свої дії Дональд Трамп пояснив тим, що двосторонні переговори щодо Північноамериканської угоди про вільну торгівлю [NAFTA] йдуть погано, і США незадоволені поведінкою Канади на переговорах.

«Ми дуже незадоволені переговорами і стилем переговорів Канади. Нам не дуже подобаються їхні представники», — зазначив Трамп.

За словами американського президента, він заявив Трюдо, щоб той забув про зустріч, і сказав, що США подумують про введення мит на ввезення автомобілів з Канади.

«Це золота жила, це велика справа», — заявив президент Трамп.

При цьому спікер Трюдо сказав, що вони не просили про зустріч і не мають ніяких коментарів.

Вкінці серпня після кількох місяців напружених переговорів Сполучені Штати і Мексика уклали нову угоду про вільну торгівлю.

Тоді Трамп зазначив, що домовленість з Мексикою скасовує попередню угоду NAFTA — Північноамериканську угоду про вільну торгівлю. Частиною цієї зони вільної торгівлі, крім Мексики та США, є Канада. Угода укладена на 16 років і забезпечує фактично безперешкодний рух товарів і послуг між США, Мексикою і Канадою. Особливо важливою вона є для Мексики, 80% експорту якої йде до США.