Балет на іподромі та дефіле по воді біля Ейфелевої вежі. У Парижі стартував Тиждень високої моди

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Парижі стартував Тиждень високої моди — найбільш грандіозна подія в світовій fashion-індустрії. Вона збирає не тільки модників з усього світу, але й редакторів великих модних журналів, фотографів і стилістів. У цьому році захід триватиме девʼять днів, протягом яких дизайнери представлять найяскравіші колекції сезону весна-літо 2019 року.

Що це таке?

Тиждень моди в Парижі – фінальний з чотирьох найбільш важливих у світі [у топі також покази в Нью-Йорку, Лондоні та Мілані]. Він проводиться з 1973 року, завжди закриває сезон і вважається найавторитетнішою подією в модній індустрії. Саме тут представляють свої колекції знамениті Будинки моди Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton, Balmain, Chloé, Nina Ricci, Lanvin, Balenciaga та десятки інших.

Тиждень моди в столиці Франції проводять два рази на рік — на початку березня та в кінці вересня. Представлені моделі позиціонують більше як мистецтво, а не товар для продажу. Традиційно будь-який показ — це справжнє шоу з продуманим сюжетом і режисурою.

Що цікавого вже було?

Тиждень моди стартував з трьох великих показів: Christian Dior представив балет на іподромі, Jacquemus влаштував показ біля італійського посольства і Gucci розповів театральну історію 1970-х. Модельєр Ів Сен-Лоран 25 вересня влаштував дефіле біля підніжжя Ейфелевої вежі.

Показ Jacquemus біля італійського посольства.

Christian Vierig / Getty Images

Показ Gucci.

Jonas Gustavsson/MCV Photo For The Washington Post via Getty Images

Показ Christian Dior на иподромі

Шоу Dior з демонстрації нових творінь перетворилося в справжній хореографічний спектакль, пише Spletnik. Показ нової колекції відомого будинку моди цього разу відбувався не в Музеї Родена, а на іподромі Лоншан. Проте його головною темою стали не спортивні досягнення, а мистецтво танцю. На іподромі побудували павільйон, у якому й розгортався цей перформанс на стику моди та хореографії. Театральності події надавало й драматичне освітлення.

Показ Christian Dior.

Jonas Gustavsson / MCV Photo For The Washington Post via Getty Images

Показ Christian Dior.

Jonas Gustavsson / MCV Photo For The Washington Post via Getty Images

Показ Saint Laurent біля Ейфелевої вежі

Дизайнер Сен-Лоран влаштував дефіле біля підніжжя Ейфелевої вежі, а моделі йшли залитим водою подіумом уздовж підсвічених пальм. У колекції дизайнера багато мережива, блискучих суконь, шкіри та стразів.

Pierre Suu / Getty Images

Pierre Suu / Getty Images

Pierre Suu / Getty Images

Що далі?

В останній день Тижня моди відбудуться дефіле двох найдорожчих люксових брендів у світі — Chanel і Louis Vuitton. Також довгоочікуваним показом усього міжнародного fashion-сезону стане дебют французького дизайнера Еді Слімана. Він відбудеться у пʼятницю, 28 вересня. Для презентації Сліман обрав незвичайну локацію — Будинок інвалідів на Rond-Point du Bleuet de France.