Екс-модератор Facebook подала до суду на соцмережу. Їй доводилося переглядати тисячі роликів зі сценами насильства

Дата:
Екс-модератор Facebook подала до суду на соцмережу. Їй доводилося переглядати тисячі роликів зі сценами насильства

Christopher Burns / Unsplash

Колишній модератор контенту для Facebook подала позов проти соцмережі після того, як у неї розвинувся посттравматичний стресовий розлад через контент зі сценами насильства, пише New York Times.

Селена Скола, яка працювала за наймом, стверджує, що Facebook «не змогла захистити її та інших працівників, оскільки вони переглядали відеоролики і фотографії зґвалтувань, самогубств, обезголовлення та інших вбивств». Тепер, за її словами, напади розладу починаються, коли вона торкається компʼютерної миші, входить до холодної будівлі, бачить сцени насильства по телевізору чи чує гучні звуки.

За заявою Сколи, 7, 5 тис. модераторів Facebook по всьому світу просіюють 10 мільйонів потенційно небезпечних для публікації постів на тиждень. Вона закликала соцмережу створити фонд для розробки програми тестування та лікування, щоб нинішні і колишні модератори контенту могли отримувати медичну допомогу: обстеження та психіатричне лікування. Вона також вимагає від Facebook оплатити її судові витрати.

У середині вересня стало відомо, що Facebook і ще 10 роботодавців виявилися фігурантами судового позову — їх звинувачують у тому, що в рекламі вакансій вони віддавали перевагу чоловічій аудиторію перед жіночою.