Перший в епоху #MeToo. Американський актор Білл Косбі засуджений до увʼязнення за зґвалтування

Дата:
Перший в епоху #MeToo. Американський актор Білл Косбі засуджений до увʼязнення за зґвалтування

The World Affairs Council of Philadelphia / Flickr

81-річного американського актора, коміка і продюсера Білла Косбі засудили до увʼязнення за зґвалтування із застосуванням наркотиків, пише CNN.

Акторові доведеться провести за гратами від трьох до десяти років. Напередодні винесення вироку, Косбі, за законом штату Пенсільванія, оголосили «сексуальним ґвалтівником і хижаком». Його внесуть до реєстру сексуальних злочинців, що зобовʼяже актора до кінця життя повідомляти про це сусідів і школи в районі, де він буде жити.

Косбі визнали винним у сексуальному насильстві стосовно адміністратора баскетбольної команди університету Temple Андре Констант. Це сталося в його заміському будинку в Філадельфії, в 2004 році.

Прокурори вимагали для Косбі від 5 до 10 років вʼязниці. Адвокат просив домашнього арешту, зважаючи на похилий вік і сліпоту актора.

Хто такий Білл Косбі?

Американський актор, режисер, продюсер, сценарист, музикант і комік. Лауреат премій «Еммі», «Золотий глобус» і «Греммі». а також володар зірки на голлівудській «Алеї слави». У 2002 році його включили до списку 100 найвидатніших афроамериканців. За його добродушний батьківський образ в США йому дали прізвисько «Американський тато».