Луценко зібрався судитися зі ЗМІ за новини про віллу на Сейшелах. І не вважає це тиском на пресу

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Луценко зібрався судитися зі ЗМІ за новини про віллу на Сейшелах. І не вважає це тиском на пресу

Facebook / Юрій Луценко

Адвокати генерального прокурора Юрія Луценка готують судові позови до ЗМІ, які передрукували новину про те, що він придбав віллу на Сейшельских островах. Про це написала в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Серед ЗМІ, до яких позиватиметься Луценко, вона назвала «Новое время», «Газету.ua», «Контракти», «Коментарі» та «РБК-Styler». «[Ці ЗМІ] передрукували відверто замовну статтю з підозрілого сингапурського сайту, в якій стверджується, що Юрій Луценко придбав віллу на Сейшелах за 5 мільйонів доларів», — написала Сарган.

Вона назвала цю інформацію брехнею, розкритикувала ЗМІ за те, що вони не звернулися по коментар, а також окремо дорікнула головному редактору «Нового времени» Віталію Сичу.

«Адвокати Юрія Луценка готують позови до суду за поширення брехливої інформації. І обов’язково будуть вимагати компенсацію за моральну шкоду. І кожна копійка буде перерахована на військові госпіталі», — додала Сарган.

Вона також передбачає, що представники ЗМІ звинуватять Луценка у тиску на пресу. «Але якщо він не позиватиметься до суду, то як захиститися від такої нахабної брехні? Коли навіть такі медіа, з репутацією, дозволяють собі розповсюджувати подібні парадокси за відповідним підписом? Хто цей paradox? Журналісти, ви його знаєте? Мабуть так, якщо приєдналися до поширення його брехні», — обурилася Сарган.

Матеріал, який викликав гнів Сарган і який передрукувала низка українських ЗМІ, був оприлюднений на сайті The Mice Times of Asia і підписаний автором paradox.