Michael Kors купує італійський будинок моди Gianni Versace. Він хоче створити мультібрендову імперію моди

Дата:
Michael Kors купує італійський будинок моди Gianni Versace. Він хоче створити мультібрендову імперію моди

Robert Alexander / Getty Images

Американський виробник модного одягу, парфумів та сумок Michael Kors купує італійський будинок моди Gianni Versace SpA. Про завершення переговорів компанії оголосять до кінця тижня, пише Bloomberg.

Сума угоди складе близько $2 млрд.

Донателла Версаче, яка перезапустила компанію зі своїм братом Санто Версаче після вбивства їх брата Джанні у 1997 році, скликала зустріч з працівниками у вівторок, щоб оголосити про продаж.

Крім сімʼї Версаче, власником 20% акцій компанії є фонд прямих інвестицій Blackstone Group LP. Поки невідомо, чи має фонд намір відмовлятися від своєї частки в компанії.

У 2017 році Michael Kors придбала британського виробника і продавця дизайнерського взуття та аксесуарів Jimmy Choo Plc за $1,2 млрд. Видання пише, що Michael Kors прагне створити в США «мультібрендову модну імперію за аналогією з французькими модними холдингами LVMH і Kering SA».

Будинок моди Gianni Versace був заснований в 1978 році в Мілані. Він займається дизайном, виробляє і продає товари класу «люкс»: від модного одягу haute couture і колекцій готового одягу до аксесуарів, ювелірних прикрас, годинників, окулярів, парфумерії та товарів для дому. Фірмовим логотипом бренду є голова медузи.

Мережа Versace включає в себе більше 200 бутиків у великих містах і понад 1,5 тис. оптових дистрибʼюторів по всьому світу.