У США почалося дострокове голосування на виборах у Конгрес. За півтора місяці до виборів

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У США почалося дострокове голосування на виборах у Конгрес. За півтора місяці до виборів

Wikipedia

У двох штатах США почалося дострокове голосування на проміжних виборах у Конгрес. Американцям належить обрати депутатів Палати представників [нижньої палати парламенту] і третину Сенату [верхньої палати парламенту], повідомляє Associated Press.

Загальне голосування на виборах у Конгрес призначено на 6 листопада, але в штатах Міннесота і Південна Дакота виборчі дільниці вже відкрили для охочих проголосувати раніше. Протягом наступних двох тижнів виборчі дільниці почнуть працювати ще в одинадцяти штатах, включно з Каліфорнією, Монтаною, Аризоною, Міссурі, Нью-Джерсі.

На проміжних виборах у Конгрес громадяни США обирають 435 депутатів Палати представників. Також вони голосують за 35 зі 100 членів Сенату. Крім того, відбудуться вибори 36 губернаторів, а також членів законодавчих зборів 46 штатів.

Демократи з наступного тижня планують розпочати масштабну онлайн кампанію, розраховану на молодих афроамериканців і латиноамериканців у пʼяти штатах. Таким чином вони планують створити електорат, здатний конкурувати з виборцями Трампа.

Президент США Дональд Трамп підписав наказ, що дозволяє санкції проти громадян інших держав за втручання в американські вибори. За словами радника Білого дому з питань національної безпеки Джона Болтона, їх можуть запровадити не тільки проти тих, хто втручався в роботу інфраструктури, але й щодо тих, хто поширював дезінформацію і пропаганду.