Трамп вирішив відкласти публікацію матеріалів про втручання Росії у вибори. Попросили «важливі союзники»

Дата:
Трамп вирішив відкласти публікацію матеріалів про втручання Росії у вибори. Попросили «важливі союзники»

Wikimedia

Президент США Дональд Трамп відклав публікацию матеріалів, які стосуються можливого втручання Росії у вибори президента в 2016 році, написав він у Twitter.

Він розповів, що зустрічався з представниками Мінʼюсту щодо розсекречення матеріалів. Вони погодилися їх оприлюднювати, але заявили, що «це може негативно вплинути на розслідування». «Також важливі союзники попросили не публікувати їх», — написав Трамп.

Трамп попросив генерального інспектора Мінʼюсту США Майкла Хоровіца вивчити ці документи в прискореному порядку і надалі пообіцяв їх оприлюднити.

Як повідомляє Reuters, цього тижня Трамп дав розпорядження Мінʼюсту та апарату директора національної розвідки опублікувати у відкритому доступі ряд невідредагованих матеріалів з розслідування щодо втручання Росії у вибори 2016 року.

Матеріали стосуються текстових повідомлень з листування між фігурантами «російської справи», яких вважають активними учасниками можливої змови штабу Трампа з Кремлем. Серед фігурантів — колишній директор ФБР Джеймс Комі, екс-заступник директора ФБР Ендрю Маккейб, екс-співробітник ФБР Пітер Стрзок, екс-адвокат ФБР Ліза Пейдж і чиновник Мінʼюсту Брюс Ор.

Розслідування про можливе втручання Росії в американські вибори почалося в травні 2017 року. Слідчі намагаються зʼясувати, чи існував звʼязок між членами передвиборчого штабу Трампа та Росією.

20 вересня Державний департамент США ввів санкції проти ще 33 громадян Росії, яких повʼязують зі сферою розвідки і сектором оборони. Їх підозрюють у причетності до втручання у вибори президента США в 2016 році.