Обшуки СБУ в «Буковелі» стосувалися не курорту. Там шукали нечесних будівельників доріг

Дата:
Обшуки СБУ в «Буковелі» стосувалися не курорту. Там шукали нечесних будівельників доріг

Wikipedia

Службі безпеки України проводила обшук в «Буковелі» в рамках кримінального провадження щодо розкрадання коштів з Дорожнього фонду, повідомляє прес-служба відомства.

Посадовців Служби автомобільних доріг підозрюють у тому, що під час тендерних закупівель з порушенням закону вони дозволили підприємцям використовувати неякісні будівельні матеріали. Через це дорожнє покриття передчасно руйнувалося.

Під час розслідування зʼясувалося, що підприємці підробляли сертифікати для своєї продукції і вели будівництво з порушенням технології. Незважаючи на це, вони отримали оплату як за роботу високої якості.

У коментарі інтернет-виданню «Громадське» речник СБУ Олена Гітлянська пояснила, що офіси підозрюваних знаходяться на території курорту «Буковель», тому слідчі дії відбувалися саме там.

У четвер засновник курорту «Буковель», депутат Верховної Ради (позафракційний) Олександр Шевченко заявив про обшуки СБУ на території курорту. Він звʼязав ці дії зі своєю політичною діяльністю і критикою президента Петра Порошенка.