Порошенко виступає з останнім посланням до Ради. Під Радою вирують мітинги та запалили фаєри

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Порошенко виступає з останнім посланням до Ради. Під Радою вирують мітинги та запалили фаєри

Maxym Marusenko / NurPhoto via Getty Images

У четвер, 20 вересня, Верховна Рада відкрила засідання промовою Петра Порошенка. Він виступив з останнім посланням до Верховної Ради у своїй теперішній каденції президента.

З трибуни Порошенко говорив про проблеми та невдачі влади. «Темпи реформ зовсім не такі, як та швидкість, яку ми проектували на старті. Проблеми виявилися глибшими, спротив — сильнішим, рішення — складнішими», — зазначив президент.

Згадав і про співпрацю України з НАТО, відмову продовжувати договір про дружбу та співробітництво з Росією, а також про заходи щодо набуття Українською православною церквою автокефалії.

Під час виступу президента, коли він говорив про дії влади щодо розвитку української мови, з зали вийшли депутати фракції «Опозиційний блок» Олександр Вілкул, Вадим Новинський і Нестор Шуфрич. «Це дивно, я думаю, що саме під час твердої позиції по українській мові окремі народні депутати покинули залу», — відреагував на це Порошенко.

Водночас під стінами парламенту ситуація почала загострюватися. Партії «Національній корпус» та «Національні дружини» привели до Ради своїх бійців з вимогами прияйняти законопроект про спрощення набуття громадянства іноземцями, які захищали Україну на Донбассі (№3433).

Telegram / Нацдружини

Паралельно триває інша акція: кілька десятків людей, чиїм рідним і близьким потрібне лікування за кордоном, вимагають прийняття законопроекту про виділення додаткових коштів для цього ( №8035). Вони тримають у руках відповідні плакати та запалили фаєри.

РБК-Україна