Лос-Анджелес може заборонити продаж речей з хутра. Виняток зроблять для вірян і мисливців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Лос-Анджелес може заборонити продаж речей з хутра. Виняток зроблять для вірян і мисливців

bones64 / Pixabay

Міська рада Лос-Анджелеса підтримала заборону на торгівлю виробами з хутра, для остаточного затвердження закону потрібен підпис мера Еріка Гарсетті, — повідомляє Independent.

Лос-Анджелес вважається однією із світових столиць моди й може стати найбільшим американським містом, де заборонили речі з хутра. Заборона може стати чинною в січні, а продавці хутряних виробів отримають два роки, щоб розпродати свій товар.

Як пише видання, винятком може стати продукція для релігійних потреб (хутряні шапки ортодоксальних євреїв). Також це можуть бути вироби зі шкур тварин, убитих мисливцями за ліцензією штату Каліфорнія.

Разом з тим, представник Fur Information Council of America Кіт Каплан вважає, що люди не готові цілком відмовитися від хутра. За його словами, близько 70% фешн-колекцій останнього сезону використовують цей матеріал. Каплан додав, що в 2014 році обсяг продажу хутряних виробів у світі склав 35,8 мільярдів, а в хутряній промисловості працює понад мільйон осіб.

Від хутра вже повністю відмовилися такі бренди як Burberry, Gucci, Tom Ford, Michael Kors, Versace, DKNY, Furla, Hugo Boss, Armani. Лондонський тиждень моди також не демонстрував хутряного одягу та аксесуарів на показах цього року.