В Києві почали приймати каштани за гроші. З них робитимуть крем за кордоном

Автор:
Олена Мельник
Дата:

З київських каштанів, які з початку тижня збирає на переробку КП «Київміськвторресурси», виготовлятимуть крем. Плоди пройдуть спеціальну обробку, після чого їх відправлять за кордон для фармакологічних компаній. Про це «Бабелю» розповів ініціатор акції, голова громадської екологічної організації «Друге життя» Сергій Волков.

«З понеділка тільки почали. Далі вони [каштани] потрапляють на базу, відсортовуються, подрібнюються, їх сушать і відправляють за кордон, у фармакомпанію для виробництва основи для кремів», — сказав Сергій Волков.

Акція стартувала 17 вересня, і у перший же день жителі столиці принесли в пункти прийому вторинної сировини 60 кг каштанів. Волков зазначив, що за три дні підприємству вдалося назбирати вже близько тонни плодів. Окрім каштанів, організаторам пропонують почати приймати на переробку жолуді.

«Є пропозиція щодо жолудів, вчора телефонувала інша компанія. Зараз вона розглядається. Взагалі основний концепт підприємства – вторинна сировина. Це папір, скло — всього приймається близько 15 видів відходів», — додав Волков.

Каштани збиратимуть на переробку 1,5 місяці. Ціна за 1 кг плодів — 2 гривні. У Києві працює близько 50 пунктів прийому вторинної сировини.

Цієї осені організатори планують зібрати кілька десятків тонн каштанів. Якщо акція пройде успішно, наступного року її повторять.