Сутички під Генпрокуратурою: поліція допитала сімох мітингувальників, одного з пістолетом — затримали

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Сутички під Генпрокуратурою: поліція допитала сімох мітингувальників, одного з пістолетом — затримали

Facebook / Партія «Національний Корпус»

Поліція допитала сімох учасників сутичок з правоохоронцями під будівлею Генеральної прокуратури, де 17 вересня націоналісти протестували проти екстрадиції до Росії біженця з Інгушетії Тимура Тумгоєва. Про це повідомив глава Національної поліції Сергій Князєв, передає «Інтерфакс-Україна».

Одного з мітингувальників затримали, у нього вилучили зброю.

«Ми встановили, доправили до райвідділу поліції і допитали сімох основних учасників цих правопорушень… Прийнято і погоджено з прокурором міста рішення про затримання одного учасника вчорашніх подій за кваліфікаційними ознаками ст.263 КК [Незаконне поводження зі зброєю]. У цього громадянина вилучили пістолет. З ним зараз проводяться слідчі дії», — сказав Князєв.

За словами глави Нацполіції, найближчим часом суд обере затриманому запобіжний захід. Він не уточнив, яку організацію представляє ця особа, а лише додав, що йдеться про громадянина України.

Зранку 17 вересня під стінами Генеральної прокуратури відбулися зіткнення між силовиками і представниками націоналістичних рухів «Національний Корпус», «Національні Дружини», Ветеранське братерство, ВО «Свобода», «Правий сектор», С14 та інших.

Під час сутичок постраждали сім правоохоронців, кілька активістів, а також журналістка телеканалу NewsOne. Правоохоронці почали розслідування за трьома статтями Кримінального кодексу: погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ст. 345), хуліганство (ст. 296) і перешкоджання професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171).