В день «Ч» усі телефони в США водночас подадуть гучний сигнал. Це буде СМС від адміністрації Трампа

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Адміністрація президента США Дональда Трампа розішле повідомлення на всі мобільні телефони в США у четвер, 20 вересня. Таким чином відомство збирається перевірити систему сповіщення громадськості про надзвичайні ситуації.

The Independent попереджає, що в день «Ч» телефони видадуть гучний сигнал з особливою вібрацією, якої вимагає техніка безпеки. Розсилати ці тестові СМС буде Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій (FEMA).

У текстовому повідомленні напишуть фразу «Президентський сигнал», а звуковий сигнал триватиме, поки абонент не прочитає СМС до кінця. У повідомленні буде написано: «Це випробування Національної бездротової аварійної системи попередження. Ніяких дій чинити не потрібно».

Абоненти мобільного звʼязку США не зможуть відмовитися від цього СМС.

У США ще не було прецеденту, щоб президентські директиви розсилали через систему оповіщень. Тест можуть перенести на 3 жовтня, за умови якщо в четвер відбудеться великий захід або буде дуже погана погода.

Необхідність активізації цього сервісу викликана НС, яку створив ураган «Флоренс» у штаті Північна Кароліна. Його жертвами вже стали 11 осіб. Ситуація на східному узбережжі США в будь-який момент може погіршитися через рясні дощі.

Ще в 2016 році Барак Обама підписав закон, після якого FEMA повинно було розробити систему, що дозволяє владі надсилати попередження на мобільні телефони під час національних надзвичайних ситуацій. Президент несе відповідальність за використання загальнонаціональних сповіщень.

FEMA надіслало понад 36 тисяч повідомлень на стільникові телефони з моменту запуску бездротової системи екстреної допомоги у 2012 році. Їх зміст варіювався від попереджень про стихійні лиха та екстремальну погоду до повідомлень про зниклих дітей. Користувачі мобільних телефонів можуть відмовитися від отримання цих стандартних попереджень.