«Слабкі аплодисменти моїх артритних рук». Феміністки розкритикували Apple за нові телефони великого розміру. Просять зробити модель для жіночих рук

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
«Слабкі аплодисменти моїх артритних рук». Феміністки розкритикували Apple за нові телефони великого розміру. Просять зробити модель для жіночих рук

Charisse Kenion / Unsplash

Компанію Apple піддали шквалу критики за те, що в нової моделі телефона занадто великий екран для жіночої руки.

Видання Independent пише, що технічний гігант оголосив про появу нового iPhone XS Max з екраном 6,5 дюйма — це на дюйм більше, ніж у його торішнього попередника iPhone 8 Plus.

Щодо компанії вже звучала критика. Активістки заявили, що останні розробки Apple ігнорують потреби жінок, ширина руки яких у середньому на дюйм (2,5 см) менша, ніж у чоловіків. Крім того, компанія заявила, що більше не буде обслуговувати iPhone SE з діагоналлю 4 дюйми.

Феміністська активістка Керолайн Криадо-Перес написала в своєму Twitter, що більшість телефонів Apple не поміщаються в руки жінок.

«Apple знову не змогла відновити єдиний телефон, який підходить під розмір руки пересічної жінки», — написала вона.

«Хай там як, думаю, я оновлю систему зараз, перед тим як вони перестануть його зовсім обслуговувати. Що з вами, Apple, не так? За фактом жінки купують смартфони більше, ніж чоловіки. Зробіть їх дизайн під наші тіла», — додала активістка.

Лідер партії «Рівність жінок» Софі Волкер зазначила у своєму Twitter, що «Для хлопчиків з Apple, як ми знаємо, важливий розмір, але продуктивність теж важлива».

На додаток до iPhone XS Max, Apple все-таки представила ще дві моделі з розміром екранів 5,8 і 6,1 дюйма.

Але навіть вони не зможуть достатньо задовольнити вимоги жінок. Криадо-Перес з розміром 5,5 дюйма було незручно тримати телефон у руках. Але у своєму коментарі Independent вона сказала, що не звинувачує компанію в злому намірі, а просто нагадує, що жінки — це 50% її споживачів.

«Я не кажу, що Apple — це зло й навмисно намагається розробити телефони, що завдають шкоди жінкам, бо занадто великі для середньої жіночої руки, — розповіла вона. — Компанія — просто частина промисловості та світу, які постійно забувають, що жінки становлять половину населення».

Криадо-Перес вважає, що Apple може піти далі й отримати більший прибуток, якщо створить модель для жінок. Адже той факт, що жінки купують смартфони компанії частіше, давно доведено.

«Для них це чудова можливість випредити конкурентів — створити зовнішню частину телефона однаково зручною як для жінок, так і для чоловіків», — додала вона й пожартувала, що компанія може схопитися за цю ідею обома руками й ногами.

В Apple поки не коментують такі побажання користувачів.