У сімферопольському СІЗО побили українця Балуха. Йому погрожують вбивством

Дата:
У сімферопольському СІЗО побили українця Балуха. Йому погрожують вбивством

Facebook / Crimean Human Rights Group

Засудженого російським судом українця Володимира Балуха сильно побили у слідчому ізоляторі анексованого Росією Сімферополя, — повідомляє «Крим.Реалії».

За словами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, Балуха «вивели з камери, сильно побили і загрожують позбавитися». Журналісти видання намагаються зʼясувати подробиці того, що відбувається.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня. Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінз, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання, повідомила, що Балух приймає знеболювальні препарати через сильний біль.

Хто такий Володимир Балух?

Український політвʼязень, житель Сімферополя. У 2014 році він демонстративно відмовився від громадянства Росії і регулярно вивішував прапор України на фасаді свого будинку. З 2015 року в його оселі неодноразово проходили обшуки, в ході одного з них співробітники ФСБ нібито знайшли бойові патрони.

У грудні 2016 року Балуха затримали. 4 серпня 2017 року Роздольненський районний суд Сімферополя засудив Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму.