Зірка серіалу «Секс і місто» Синтія Ніксон програла праймеріз однопартійцю Ендрю Куомо. Вона не стане губернатором Нью-Йорка

Дата:
Зірка серіалу «Секс і місто» Синтія Ніксон програла праймеріз однопартійцю Ендрю Куомо. Вона не стане губернатором Нью-Йорка

Eduardo Munoz Alvarez / Getty

52-річна кандидат від Демократичної партії США, актриса Синтія Ніксон з великим відривом програла праймеріз своєму колезі — демократу і чинному губернатору штату Нью-Йорк Ендрю Куомо. Тепер вона не зможе балотуватися на цю посаду на виборах, які відбудуться у листопаді 2018 року.

Як повідомляє Assosiated Press, за Куомо попередньо віддали свої голоси 66% представників Демократичної партії. Ніксон набрала 34%.

Куомо йде на третій строк, вперше його обрали на цю посаду в 2010 році. Він заручився підтримкою партії, в тому числі таких великих політиків, як Гілларі Клінтон.

Ключові тези кампанії Куомо: легалізація одностатевих шлюбів, контроль над зброєю, оплачувана сімейна відпустка. А ось Ніксон Куомо критикував, називаючи її «наївною дилетанткою». «Якби вся справа була у визнанні імен, — шуткував Куомо, — то я сподіваюся, що Бред Пітт, Анджеліна Джолі і Біллі Джоел не увійдуть в гонку».

Ніксон побудувала свою кампанію на критиці Куомо. Вона звинувачувала його в застарілій транспортній інфраструктурі та закликала легалізувати марихуану.

На виборах 6 листопада Куомо змагатиметься з республіканцем Марком Молінаро.

Ніксон тепер повинна вирішити, чи висуватиметься вона на голосуванні в листопаді від «Партії робітничих сімей» — закон штату Нью-Йорк дозволяє кандидатам одночасно балотуватися на декількох виборчих напрямках.