Омелян вирішив судитися з НАБУ. Він вважає, що бюро працює на політиків

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Омелян вирішив судитися з НАБУ. Він вважає, що бюро працює на політиків

Facebook / Volodymyr Omelyan

Міністр інфраструктури Володимир Омелян має намір подати до суду на слідчих Національного антикорупційного бюро, які розслідували кримінальне провадження проти нього, — повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я категорично спростовую всі висунуті мені зауваження і звинувачення. Я буду захищати своє імʼя, честь і гідність законним шляхом. І я буду вимагати притягнення до відповідальності тих слідчих НАБУ», — сказав Омелян на брифінгу.

Він заявив, що на нього тиснуло «керівництво НАБУ», але не сказав, хто саме. Міністр поскаржився, що не знає, до кого з правоохоронців звертатися, оскільки нікому не довіряє. «Якщо раніше про такі факти співпраці правоохоронних органів з українськими політиками можна було заявити в НАБУ, то до кого мені звертатися за фактом співпраці НАБУ з українськими політиками? Куди?» — обурився він.

У відставку йти він не збирається. «Чесно кажучи, мені ця посада обридла до печінок. Я свято вірю, що, тільки я подам у відставку і її прийме Верховна Рада, 99% всіх публічних обурень, заведених справ і решта — пропадуть... Але я такої радості на цьому етапі нікому не подарую», — сказав він.

У четвер, 13 вересня, співробітники НАБУ вручили Омеляну підозру про незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації (ч. 3 ст. 368-2 та ст. 366-1 Кримінального кодексу). НАБУ звинувачує Омеляна в тому, що він витратив грошей більше, ніж заробив, і брехав у деклараціях.