The Times: У Лондоні скасували бал російських дебютанток. Через санкції олігархам відмовляють у британських візах

Автор:
Олена Мельник
Дата:
The Times: У Лондоні скасували бал російських дебютанток. Через санкції олігархам відмовляють у британських візах

Matthew Lloyd / Getty Images

Щорічний бал російських дебютанток у Лондоні скасовано. Через розрив відносин Великобританії з Москвою багато заможних гостей не можуть отримати візу, —повідомляє The Times.

Захід відбувається у столиці Англії останні пʼять років, а саме в бальній залі готелю Grosvenor House в Мейфері.

«Після отруєнь в Солсбері олігархи мають у Великобританії все більш холодний прийом, і тепер оголошено, що в найближчі два роки балу не буде, оскільки обмеження візового режиму все більше ускладнює приїзд росіян», — зазначено в статті.

Про те, що росіянам стали часто відмовляти в британській візі, розповідає Елізабет Смагін-Меллоні. Вона живе у Відні й організовує бали в Римі, Ризі, Баден-Бадені, Біарріці та Монтре.

«Ці люди могли б без проблем отримати шенгенські візи. Це нормальні представники середнього класу, вони бували на наших балах у Ризі та Відні. Протягом останнього року все набагато погіршилося», – сказала Смагін-Меллоні і додала, що багатьом її багатим клієнтам з Росії цього року довелося здавати квитки на захід.

Зазначено, що Китай цікавиться проведенням балу дебютанток.

Уряд Великобританії звинуватив Росію в застосуванні хімічної зброї в британському місті Солсбері, де на початку березня отруїли колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію. Через цей інцидент, а також хіматаку РФ в Сирії та агресію в Україні Британія запровадила санкції проти наближених до Путіна російських олігархів.