У Львові продали будинок 1894 року. Його першого власника поховав механічний робот

Дата:
У Львові продали будинок 1894 року. Його першого власника поховав механічний робот

Влада Львова у вівторок 11 вересня продали на аукціоні чотириповерховий дім 1894 року побудови, — пишуть «Українські Новини».

Будинок загальною площею 812,6 кв. м на вул. Дорошенка, 37, продали за 16,93 мільйона гривень. Його придбав холдинг «Гранд готель». Всього в аукціоні взяли участь 13 компаній і бізнесменів.

Маєток побудували у 1892—1894 роках за проектом архітектора Яна Томаша Кудельського. Спочатку він належав родині Бачевських, власникам відомої львівської фабрики алкогольних напоїв.

У своїй книзі «Легенди Львова» Юрій Винничук розповів незвичайну історію, повʼязану з родиною Бачевських. Ще за життя глава сімʼї Юзеф Адам Бачевський (1829—1911) побудував каплицю на Личаківському цвинтарі, а перед смертю замовив у Парижі спеціальне обладнання, за допомогою якого небіжчик «самостійно» потрапляв на кладовище.

Бачевський не дуже хотів, щоб його везли, тому катафалк із труною їхав позаду. Під час похорону все виглядало так, ніби померлий йде самостійно. Механічний робот, який доставив Бачевського на кладовище, також поклав його до труни.