Instagram і Facebook запропонують психологічну допомогу тим, хто шукає наркотики в соцмережах

Дата:

Instagram і Facebook будуть перенаправляти користувачів, які шукають наркотики, на сайт американської Адміністрації з питань зловживання психоактивними речовинами, — повідомляє TechCrunch.

Про що мова?

За даними американської Служби по контролю за захворюваннями, за минулий рік кількість смертей від вживання опіоїдів зросла з 10 до 30 тисяч. Збільшенню споживання наркотиків сприяли соцмережі, через які дилери продавали заборонені речовини. У квітні Instagram заблокував низку хештегів, під якими можна було придбати наркотики, але розповсюджувачі просто мігрували на інші посилання.

Як будуть боротися?

Розробники Facebook вирішили запровадити функцію у вигляді повідомлення, яке буде зʼявлятися, коли користувач шукатиме, де купити наркотики. Його перенаправлятимуть на сторінку «Чим ми можемо допомогти?» з кнопкою «Отримати підтримку», яка відкриває веб-сайт Адміністрації з питань зловживання психоактивними речовинами і психіатричних служб (The Substance Abuse and Mental Health Services Administration).

Instagram діятиме в той же спосіб. Напередодні він заблокував низку хештегів, за якими можна було вийти на торговців наркотиками, але частина таких посилань все ж залишиться відкритою. Більш того, Instagram збереже функцію «Все одно показати пост», що дозволить побачити зміст повідомлень із забороненими тегами.

Ці спливаючі вікна будуть зʼявлятися, коли користувачі шукатимуть опіоїди, рецептурні ліки або переходити по забороненим хештегам. З часом Facebook обіцяє збільшити їх кількість. Систему, за даними видання, мають запустити вже сьогодні.