Поліція затримала організатора рейдерського захоплення елеватора на Харківщині. Він ветеран АТО

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Співробітники Національної поліції затримали колишнього командира роти особливого призначення МВС «Східний корпус» батальйону «Азов» Олега Ширяєва за підозрою в організації рейдерського захоплення сільгосппідприємства в селі Занки Харківської області. Про це у Facebook повідомив член колегії МВС, народний депутат («Народний фронт») Антон Геращенко.

«Півгодини тому співробітниками поліції затриманий в минулому боєць батальйону «Азов» Олег Ширяєв, який обґрунтовано підозрюється в участі в організації рейдерського нападу на сільгосппідприємство в селі Занки Зміївського району Харківської області», — написав він.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що героїчне минуле Ширяєва не звільняє його від покарання. «Жоден шеврон, ніякі заслуги в минулому не звільняють людей, які здійснюють такого роду злочини, від покарання», — сказав він.

Як повідомляє прес-служба поліції Харківської області, Ширяєв доставлений до управління для проведення слідчих дій в рамках кримінального провадження за фактом подій у селі Занки.

11 вересня в селі Занки невідомі люди в балаклавах намагалися проникнути на територію місцевого елеватора, але зіткнулися з жителями райцентру. Сталася бійка за участю кількох десятків людей. Нападники застосували травматичну зброю і газовий балончик. В результаті постраждали сім чоловік, серед них один поліцейський.

На місце події додатково були викликані сили харківського КОРДу, батальйону поліції особливого призначення та батальйону патрульної служби особливого призначення «Харків». Поліції вдалося врегулювати ситуацію мирним шляхом і не допустити силового затримання учасників події спецназівцями.

У Нацполіції повідомили, що внаслідок спроби захоплення елеватора були затримані 22 людини, які брали активну участь у нападі на підприємство зі зброєю в руках. Інцидент розслідують як хуліганство. Також відкрито кримінальне провадження за фактом насильства щодо працівника поліції.

Олег Ширяєв — колишній командир роти особливого призначення МВС «Східний корпус», яку сформували в 2014 і розпустили в 2018 році. Керував ротою в 2014—2015 роках.