Reuters: Трамп підпише указ про санкції за втручання у вибори США

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Reuters: Трамп підпише указ про санкції за втручання у вибори США

Президент США Дональд Трамп 12 вересня підпише указ, який дозволить запровадити санкції проти будь-яких іноземних юридичних і фізичних осіб, помічених у втручанні в вибори на території країни.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, знайомих із ситуацією. За даними агентства, для запровадження санкцій достатньо буде свідчень, наданих спецслужбами.

Джерело зазначає, що адміністрація Трампа зацікавлена в формуванні нових норм у кіберпросторі.

«Це – перший крок у встановленні певних меж, відкрите попередження про те, яким буде наша відповідь на погану поведінку», – заявив чиновник Білого дому.

У документі буде перераховано відомства, відповідальні за виявлення фактів втручання в передвиборчий процес. Серед них – офіс директора національної розвідки, ЦРУ, Агентство національної безпеки і Міністерство внутрішньої безпеки. Також сказано, що будь-яке федеральне агентство, до якого надійде інформація про іноземне втручання у вибори, повинно повідомити про це в офіс директора національної розвідки.

У Білому домі відмовилися коментувати зазначене.

У США триває розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року, яке очолює спеціальний прокурор Роберт Мюллер. Зокрема, Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.