Глава Росгвардії пообіцяв Навальному «шоу перед особовим складом»

Дата:
Глава Росгвардії пообіцяв Навальному «шоу перед особовим складом»

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Глава Національної гвардії Росії Віктор Золотов у своєму відеозверненні викликав російського опозиціонера Олексія Навального на «дуель» після того, як його «Фонд боротьби з корупцією» опублікував дослідження про порушення під час закупівель відомством продуктів для співробітників.

Золотов не скупився на вирази, називаючи Навального «виробом з американської пробірки», а його заяви «образливими, наклепницькими роздумами», які «в офіцерському середовищі не прийнято просто так прощати».

«А ось ви хто взагалі, Навальний? Ви маріонетки з американської пробірки. У вас таємний союз меча і орала, ви хочете розділити Росію на частини. Ви всі гнилі всередині — Березовський, Ходорковський, Мальцев. Ви, напевно, відчуваєте себе мисливським псом, але насправді ви опозиційна моська», — говорить глава відомства.

Золотов викликав, як «це робилося споконвіку», Навального на поєдинок — «на ринг, на татамі, куди завгодно, де обіцяю зробити з вас соковиту добру відбивну».

«Якщо почнете зʼїжджати з сатисфакції — будете слизняком. А якщо ви ще раз дозволите образливий тон на адресу моєї сімʼї, я витру об вас ноги і влаштую шоу для усього особового складу. Не будіть лихо, пан Навальний», — резюмував глава Росгвардии.

У «Фонд боротьби з корупцією» нагадали Золотову, що Навальний знаходиться під арештом і відповість, коли вийде з-під нього. Саме ж розслідування стосується того, що в грудні 2017 року єдиним постачальником продуктів харчування для Росгвардії стало підприємство «Мʼясокомбінат «Дружба народів». З цією компанією були укладені контракти більш ніж на два мільярди рублів.

Закупівельні ціни на базові продукти за новими контрактами зросли у два-три рази. Власником мʼясокомбінату виявився Борис Кантеміров — колишній начальник Центрального архіву внутрішніх військ МВС РФ (на базі внутрішніх військ була створена Росгвардія). Командувачем внутрішніми військами МВС тоді був теперішній командир Росгвардії Віктор Золотов.