Трьом «автомайданівцям» загрожує до 7 років вʼязниці за те, що вони розбили яйця об нардепа Барну

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Трьом «автомайданівцям» загрожує до 7 років вʼязниці за те, що вони розбили яйця об нардепа Барну

Facebook / Автомайдан

Генеральна прокуратура вручила обвинувальний акт трьом учасникам організації «Автомайдан» — Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку і Богдану Мельнику — в рамках розслідування про умисне нанесення тілесних ушкоджень депутату Верховної Ради Степану Барні.

В чому проблема?

У липні 2017 року під будівлею Верховної Ради проходив мітинг. Коли Барна проходив повз його учасників, між ними виникла сварка, під час якої об нардепа розбили три яйця.

Саме через цей інцидент поліція відкрила кримінальне провадження. Як стверджує ще один учасник «Автомайдану» Роман Маселко, за цей вчинок «автомайданівців» можна було б притягти до адміністративної відповідальності, але в розслідування втрутився генеральний прокурор Юрій Луценко, і провадження стало кримінальним. За словами Хаджинова, розслідування активізувалося після того, як «Автомайдан» провів акцію під будинком генпрокурора.

Що загрожує «автомайданівцям»?

Від 4 до 7 років позбавлення волі. Таке покарання передбачене за умисне нанесення народним депутатам тілесних ушкоджень у звʼязку з їх державною або громадською діяльністю (ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу). Саме ця стаття вказана в обвинуваченні, яке вручили «автомайданівцям».

Facebook / Sergei Hadzhynov

Маселко зазначив, що для Хаджинова це не перше звинувачення: за президентства Віктора Януковича його затримували і звинувачували в масових заворушеннях.