Україна визначила представницю на дитячому Євробаченні, хоча могла взагалі не взяти в ньому участь

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Україна визначила представницю на дитячому Євробаченні, хоча могла взагалі не взяти в ньому участь

Facebook / Дарина Красновецька

Переможцем національного відбору на дитячий пісенний конкурс Євробачення-2018 стала вінничанка Дарина Красновецька з піснею «Say love», повідомляє UA:Перший.

Дівчину обрали з-поміж 10 фіналістів за результатами оцінювання журі та з урахуванням дорадчого голосу від глядачів, які голосували онлайн. «У кожної людини є своя мрія. Моя ж – це перемога у Дитячому Євробаченні-2018!», – каже Дарина.

Їй 11 років, уже понад п’ять професійно займається вокалом. У 2017 році Дарина здобула перемогу в номінації «Дівчата (молодша група)» у дитячому фестивалі «Чорноморські ігри», а в 2018-му – у категорії «Дівчата (середня група)».

Цього року національний відбір для участі України в дитячому Євробаченні відбувався не наживо, а в режимі онлайн. Претенденти надіслали записи пісень, а жюрі відібрало 10 фіналістів, за яких глядачі могли проголосувати на сайті.

Девʼятого липня Національна суспільна телерадіокомпанія повідомила, що представник від України вперше не зможе взяти участь у Євробаченні-2018. Вона пояснювала це браком грошей на проведення відбіркового етапу, а також на обов’язковий внесок до Європейської мовної спілки – організатора конкурсу – за участь у змаганні. Але потім компаня вирішила зробити онлайн-відбір кандидатів.

Дитяче Євробачення-2018 пройде 25 листопада в Мінську.