«Дзеркало тижня»: правоохоронці зламали месенджери екс-глави Фіскальної служби Продана

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
«Дзеркало тижня»: правоохоронці зламали месенджери екс-глави Фіскальної служби Продана

Facebook / Мирослав Продан

Співробітники правоохоронних органів отримали доступ до всіх месенджерів колишнього в. о. голови Фіскальної служби Мирослава Продана і змогли прочитати його листування з 2012 року, пише «Дзеркало тижня».

За інформацією видання, саме тому він і написав заяву про відставку, яку на цьому тижні задовольнив Кабінет міністрів. «Це був останній і більш ніж переконливий аргумент як для самого Продана, так і для премʼєра, що цю битву їм не виграти», — зазначає видання.

При цьому видання зазначає, що новий в. о. голови ДФС Олександра Власова — також людина з зони впливу Продана і премʼєр-міністра Володимира Гройсмана. Сочатку на цю посаду планувалося призначити Сергія Білана.

«Власов — це не тільки спроба відмовити президентові, це також й контроль над одним з головних плацдармів переговорів президента з премʼєром», — зазначає видання.

21 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що правоохоронці виявили 100 тисяч тонн тканини на суму 150 мільйонів доларів без будь-яких документів. Даний товар знайшли в ході розслідування крадіжки 37 контейнерів з Одеської митниці. Після цього Продан звинуватив Луценка та ГПУ у тиску на ДФС з метою контролю над потоками контрабанди. За його словами, йдеться, зокрема, про незаконне вивезення лісу і тіньові схеми на Одеській митниці.

Пізніше «Українські новини», посилаючись на джерело в Генпрокуратурі, повідомили, що в рамках розслідування кримінального виробництва, яке ведуть антикорупційні органи, перевіряються обставини можливого придбання Проданом курортного комплексу в Туреччині.

За даними ЗМІ, нерухомість, ймовірно, придбана в Туреччині Проданом, оцінюється в більш ніж 562 тисячі доларів.