Вночі: радника Трампа посадили на 14 діб, «тихий» страйк польських прикордонників, відставка засновника Alibaba

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Колишньому раднику Трампа дали 14 діб арешту за брехню ФБР про контакти з Росією

pravda.com.ua

Екс-радника президента США Дональда Трампа Джорджа Пападопулоса заарештували на 14 діб за неправдиві свідчення під час розслідування втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року. Окружний суд у Вашингтоні призначив Пападопулосу 12 місяців перебування під наглядом та штраф у розмірі 9500 доларів.

Колишній радник Трампа збрехав про свої контакти з людьми, які стверджували, що вони маютьзвʼязки з вищими посадовими особами Росії. Пападопулос також замовчував свою зустріч з якимось професором, у якого нібито в РФ є «бруд» на Хілларі Клінтон.

«Пападопулос зізнався в цих зустрічах, коли слідчі показали йому його ж власні електронні листи і текстові повідомлення», — розповів спеціальний прокурор.

Засновник Alibaba Джек Ма пішов на пенсію

youtube.com

Джек Ма — співзасновник і виконавчий директор компанії Alibaba, однієї з найбільших в галузі торгівлі в інтернеті, — 10 вересня йде у відставку. Бізнесмен збирається поміняти охоронну систему своєї інтернет-компанії, а в подальшому — займатися благодійною діяльністью у сфері освіти.

Колишній вчитель англійської мови, Джек Ма відкрив компанію Alibaba в 1999 році. Зараз її оцінюють в 420 мільярдів доларів. Компанія зробила Джека Ма найбагатішою людиною в Китаї, збільшивши його капитал більш ніж на 40 мільярдів доларів. Багато китайців тримають його портрет у своїх будинках і шанують так само, як й Бога Багатства.

Компанія «сімʼї» Януковича заблокувала роботу «Укртрансгазу»

iStock/Global Images Ukraine

LIGA.net

Виконавча служба Міністерства юстиції заблокувала рахунки держкомпанії «Укртрансгаз» та її філії «Укргазенергосервіс» за позовом компанії «Турботрейд».

«Укртрансгаз» — дочірнє підприємство «Нафтогазу України». З арештованих рахунків виплачувалася зарплата і забезпечувалося виконання рамкової угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкцій та розвитку щодо грантів технічної допомоги. Компанія стверджує, що тепер її робота заблокована.

«Турботрейд» намагається стягнути з «Укртрансгазу» і «Укргазенергосервіс» 92,1 мільярда гривень за постачання обладнання в 2012 році. Держкомпанія стверджує, що не отримувала цього обладнання. «Турботрейд» повʼязують з Русланом Циплаковым, другом молодшого сина президента-втікача Віктора Януковича.

У зіткненнях з ізраїльськими військовими в секторі Гази постраждали майже 400 палестинців

bakuday.com

Вчора палестинці вийшли на чергову акцію протесту проти израилтян на кордоні сектора Гази, яка переросла у сутички з ізраїльськими військовими. В результаті загинув неповнолітній палестинець.

За словами представника медичної служби на палестинській території Вафа Яги, в зіткненнях травмовано 395 осіб.

На кордоні з Польщею можливе збільшення черг через страйк польських прикордонників

traveltheworld.com.ua

7 вересня польські прикордонники розпочали так званий «тихий» страйк. Вони будуть знаходитися на робочих місцях, але при цьому — саботувати свої обовʼязки. Посольство України в Польщі попереджає, що внаслідок страйку контроль на кордоні займатиме більше часу, отже збільшаться й черги на пунктах пропуску.