Трамп готує нові мита на товари з Китаю. Їх загальна сума може перевалити за $500 млрд доларів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Трамп готує нові мита на товари з Китаю. Їх загальна сума може перевалити за $500 млрд доларів

Gage Skidmore / Flickr

Президент США Дональд Трамп заявив, що готує введення нових мит на китайські товари. Їх сума може скласти близько 267 мільярдів доларів, пише Reuters.

Він зазначив, що американська влада закінчує підготовку до запровадження раніше оголошених мит на китайські товари вартістю 200 міліардів доларів. Перед цим США вже обклали зборами продукцію з Китаю на суму 50 мільярдів доларів на рік. Таким чином, якщо Трамп реалізує свої наміри, загальна сума зборів може скласти близько 500 мільярдів.

Радник Білого дому Ларрі Кудлоу заявив, що адміністрація Трампа вислухає думку громадськості перед накладанням мита. За його словами, Штати продовжать переговори з Китаєм.

У липні США ввели 25-відсоткові збори для 818 найменувань китайської продукції. У кінці серпня список доповнили 279 найменуваннями товарів. Китай у відповідь наклав аналогічні мита на 659 груп товарів з США. У 2017 році імпорт США з Китаю, як пише Reuters, склав 505 мільярдів доларів.

Сполучені Штати вимагають, щоб Китай краще захищав американську інтелектуальну власність, скоротив свій профіцит у торгівлі зі США і розширив доступ до китайських ринків для американських компаній.